sunnuntai 1. helmikuuta 2015

mat, vintertid och ett recept


Mulle kuuluu ihan hyvää. Hain kesätöitä ja kirjotin 700 sanasen leffa-arvostelun englanniksi. Alle kaks viikkoo vanhoihin, kuolema lähestyy. Mekko on lyhennyksessä, kengät ei oo vielä tullu eikä meikistä oo tietookaan, mutta jatkoille mekko ja korut on valmiina. Jatkoja mä ootan ihan sikana, itse vanhoja taas stressaan sikana. Noh, ehkä kaikki menee hyvin. En jaksa oottaa sitä, et pääsen jakamaan tänne kuvia tosta päivästä ja viikonlopusta!

Oon aivan rakastunut puuroon. Syön sitä melkeen joka päivä marjojen, myslin ja voisilmän kanssa. Jos ette oo ikinä syöny mysliä puuron kanssa, suosittelen kokeilemaan. Ihan älyttömän hyvää! Kokeilin yks päivä granaattiomenaa ja sweetie-hedelmää. Molemmat oli hyviä, mut taisin olla allerginen sweetielle. Tulipahan ainakin kokeiltua. Ja rakastan talvimaisemia kunnon pakkasella, tämmönen lumisade nollakeli ei oo niin kivaa.

IMG_2161IMG_2166IMG_2168IMG_2165IMG_2170

Aattelin tänään leipoessa repästä ja kuvailin mun leivontaprosessia. Tässä teille tosi helpon ja niiin hyvänmakusen leivän resepti:

KAURALESELEIPÄ

IMG_2184

Tarvitset siis:

5dl hiivaleipäjauhoja(itse käytin 2dl grahamjauhoja ja 3dl vehnäjauhoja)
2dl kauraleseitä
1tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
3dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:

1/2dl kiehautettua vettä
1rkl siirappia

IMG_2185

1. Sekoita jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva sekaisin kulhossa.
2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se jauhoseokseen 
3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi

IMG_2192

4. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota n. 30min lämpimässä paikassa
5. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille keoksi, ripottele jauhoja päälle ja painele niitä hieman leivän pintaa vasten
6. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota uunin lämpenemiseen asti (tai vielä n. 20-30min)

IMG_2194

7. Paista n. 30-35min uunin alimmalla tasolla
8. Sekoita kiehautettuun (eli kuumaan) veteen siirappi
9. Ota leipä uunista, älä sammuta uunia
10. Voitele leipä pullasudilla kauttaaltaan siirappiseoksella
11. Paista vielä 5 minuuttia

IMG_2195


Siinäpä se! Helppoa ja hyvää, ei tarvii taikinaa vaivailla ja silti ihan mukavankokonen leipä tulee. Suositelen syömään lämpimänä oivariinin kanssa, on muuten parasta ikinä. Toivottavasti tykkäsitte!

2 kommenttia:

Canon EOS 600D
Canon 50mm
Canon 18-55mm
Canon 55-250mm
Samyang 8mm Fish-eye
Canon Speedlite 430EX II